Trandans

Välkommen till Västgöta Gilles hemsida

Hej alla västgötar! 

♫♫🌷♫♫

"Snart är sommarn här i purpurvågor, guldbelagda azurskiftande ligga ängarne i dagens lågor, och i lunden dansa källorne. ..." 

🎶🌷🌱🌻

Valborg är överståndet, Kristi Himmelsfärd likaså, följt av Pingst veckan därpå och sen kommer midsommar, men det blir inget Sommarparty i år. Idag är vi endast 3 st landskapsgillen verksamma i Västerås (Jämtlands -, Skåne och Västgöta Gille).  Smålandsgillet har beslutat lägga ner sin verksamhet. 

När vi träffades från de tre kvarvarande gillena för att undersöka möjligheten att genomföra sommarpartyt kom vi enhälligt fram till att ställa in i år. Vi har kunnat konstatera att intresset varit ganska svagt de senaste åren. Det är tack vare insatser från medlemmar och styrelser (tfn + mail) som vi lyckats få tillräckligt antal deltagare. Nu med endast tre verksamma gillen finner vi det omöjligt att klara av att ordna ett Sommarparty. Trist nog är det så. 

... men Västgöta Gille har andra program i höst. 

Västgöta Gille startade redan 1925 här i Västerås och varje år har västgötar samlats och kommer att samlas  vår och höst och till adventsbön och ibland gör vi en resa tillsammans.

Varje vår- och höstarrangemang gästas av en föredragshållare med anknytning till Västergötland. Vid vårens årsstämma deltog landshövdingen från Västra Götaland Anders Danielsson som gäst.

Se hela listan med aktiviteter för 2019 under program!

ÄChristina Norén Svensson
Ålderman/Västgöta Gille


Hör gärna av dig om du undrar över något eller om du vill bli medlem (info under kontakt).


     

Västgöta Gille finns nu också på Sveriges Hembygdsförbunds hemsida
.
Vi finns även på Facebook.  Om ni har möjlighet att gå in på Facebook och ”gilla” så gör gärna det så informationen om Gillet får ytterligare spridning.

Info om GDPR (ny dataskyddsförordning) och webmaster  läs här